|

Faşizme inat, kardeşimsin Hrant!

Faşizme inat, kardeşimsin Hrant!

Hrant Dink katledilişinin 3. yıl dönümünde yapılan eylemlerle anıldı.19 Ocak günü Agos gazetesinin önünde yapılan kitlesel basın açıklamasının ardından saat 19.00’da Taksim Tramvay durağında da bir eylem örgütlendi. Nor Zartonk, YDG, Partizan, ESP-G, DHF, BDP, Aka-Der ve BDSP’nin örgütlediği eylemde “Hrant, hesabını soracağız” yazılı pankart ve çok sayıda “Katil devlet hesap verecek” yazılı döviz açıldı. Binlerce kişi, Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Basın metnini Tabito Toparlak Ermenice, Sayat Teker ise Türkçe okudu. Açıklamaların ardından eylem Tünel’e doğru yapılan yürüyüş ile sona erdi.

Mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun yaptığı çağrıyla bir araya gelen ve aralarında işçi ve memur sendikaları ve birçok kitle örgütünün de bulunduğu kurumlar, KESK binası önünde toplandı. Kürtçe, Türkçe ve Ermenice “Hrant İçin, Adalet İçin” yazılı pankart arkasında yürüyüşe geçen kitle adına ortak açıklamayı okuyan Platform dönem sözcüsü, Hrant’ın katledilmesinin arkasındaki gerçek faillere yönelik mücadele vurgusunu öne çıkardı. Açıklamanın ardından kitlenin hep beraber söylediği Sarı Gelin türküsü ve atılan sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Dersim

24 Ocak günü Dersim’de Partizan okurları ve YDG’liler tarafından örgütlenen Hrant Dink şahsında devrim ve demokrasi şehitlerini anma etkinliği devrim ve komünizm şehitlerini anma haftasının tarihçesi hakkında yapılan konuşmayla başladı. Ve slayt gösterimiyle devam etti. Pertek Müzik Grubu’nun yapmış olduğu müzik dinletisiyle son buldu. (Dersim YDG)

İzmir

19 0cak Salı günü bir araya gelen devrimci, demokrat ve yurtsever insanlar Hrant Dink’i anarak katillerinden hesap sorulmasını istedi. Yapılan yürüyüşe onlarca insan katıldı. Yürüyüş esasında meşaleler yakılarak Hrant’ın resimleri ve “Kardeşimsin Hrant” dövizleri taşındı. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında “Hrant’ı katleden kolektif resmi bir iradedir” denildi. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında sık sık “Katil devlet hesap verecek” sloganı atıldı. Basın açıklamasının ardından oluşturulan panoya isteyen herkes Hrant’a dair duygu ve düşüncelerini yazdı.

Birlikte Başaracağız Platformu’nun örgütlediği anmaya DHF, Partizan ve birçok devrimci kurum destek verdi. Anma Hrant’ın sevdiği Sarı Gelin türküsünün çalınıp hep beraber söylenmesiyle son buldu.

Ankara

Devrimci ve demokrat örgütlerin düzenlediği Hrant Dink anmasına biz de Partizan olarak destek verdik. İlk olarak AKP binasının önüne siyah çelenk bırakıldı. Ardından buradan yürüyüşe geçildi ve Yüksel Caddesi’ne gelindi.  Burada müzik dinletisi gerçekleştirildi. Hep birlikte Ermenice ve Türkçe türküler söylendi. Basın açıklaması metni okundu. Hrant Dink’i katledilişinin 3. yılında da unutmadığımız, unutmayacağımız belirtildi.

Bir cevap yaz